Co přinesl rok 2016

25.11.2016 13:34

Když se ohlédnu zpět za rokem 2016, zdá se, že tento rok jsme s Dantem spíše dávali energii ostatním, nežli se soustředili na vlastní trénink. Byl to rok ve jménu vedení tréninků a seminářů a intenzivek v pasení pod mým vedením a Danteho asistencí jako farmářského psa a také organizace dvou mezinárodních závodů v pasení pro Australské (ASH CUP) a Belgické ovčáky (BSH CUP). Tyto nové aktivity nám poskytly mnohé nenahraditelné zkušenosti a utvrdili nás, že jdeme tou správnou cestou a používáme ty správné výcvikové metody. Ovšem realita časové náročnosti vedení vlastních tréninků a organizace závodů ukázala, že není snadné intenzivně se věnovat tréninků Danteho a zároveň vést tréninky pro ostatní. Proto jsem se i rozhodla strategii pro následující rok opět pozměnit a zpět se věnovat Dantemu a pozdvihnout jeho výkon zase o kousek výše.

V každém případě i tak byly výsledky roku 2016 pěkné:

Agility:

Účast na pěti závodech, z toho tři v úrovni A2 a také účast na Mistrovství Belgických ovčáků v Agility KCHBO 2016

Obedience:

Z nostalgie a především pro radost účast na Mistrovstí Belgických ovčáků v Obedience KCHBO 2016, třída OB2

Pasení:

Seminář pasení ve Francii

Složena Francouszká národní zkouška CACCBT

Mimo soutěž úroveň IR2 Francouzského národního řádu (v případě oficiální soutěže by dante byl na 2. místě z 9ti psů)

IHT3 TS Budišov nad Budišovkou 1.místo z 7 psů

IHT3 TS Polsko Jesionka 2x VD

MČR TS  2016 6-7 místo ze 16ti psů (VD) rozhodčí Jouko Siitonen Finsko

ASCA, Polsko rozhodčí: Sandra Zilch, Německo a Tanya Wheeler, Kanada. 1 x ovce a 1 x husy v úrovni STARTED - splněna druhá kvalifikaci v této třídě, 2 x ovce a 2 x husy v úrovni OPEN: 4 x QUALIFIED a můžeme příště do nejvyšší úrovně ADVANCED! 3 x 3. místo, 1 x 2. místo a nejvíce si ceníme 1.místa na ovcích v třídě OPEN!

BSH CUP 2016 a první Mistrovství Belgických ovčáků v pasení KCHBO - jako organizátor tohoto závodu zastal Dante velmi důležitou roli pomocníka a tak, jsme si sice s chutí zazávodili, ale nezbyly nám už síly na výkon, jaký bychom si představovali. Závodu se zúčastnilo přes 30 belgických ovčáků pěti různých národností. Poud se chcete dozvědět více, přejděte na webové stránky závodu BSH CUP

Zpět