O roce 2015 a našem ovečkovém šílenství

09.01.2016 12:58

Dante je nejlepším pracovním psem KCHBO 2015 v pasení (celkové pořadí AUO a BO psi i feny) s téměř stobodovým náskokem a tím překonal dosavadní rekord v získaných bodech v historii hodnocení pracovního psa v pasení!

Agility 2015:

Letos jsme splnili po druhé zkoušku LA1 na V, tak ještě jednou a můžeme do dvojek. A také jsme se opětovně zúčastnili závodu se skvělou atmosférou Mistrovství republiky Belgických ovčáků v Agility, kde jsme obsadili super 5.místo v družstvech z celkového počtu 32. V jednotlivcích se tolik nedařilo, ale byl to naprosto super den.

Canicross 2015:

Letos se v ČR konalo slavné FMBB 2015 mistrovství světa belgičáků. Při jeho příležitosti jsme si s Dantem zaběhli historicky první Canicross World Championship (mistrovství světa BO) a i bez tréninku skončili na 9.místě z 19.ti účastníků.

Pasení 2015:

6 x splněná IHT3 TS z toho 2xV, 3xVD a 1xD...ani jeden DISK!
7.místo z 15 na MCŘ TS
4. místo z 18 psů Mistrovství tradičních plemen Načešice

Účast na 3 zahraničních závodech:
Rakousko - 5.místo z 9
Maďarsko - 2.místo z 14
Polsko - první účast na ASCA závodech celkem 4 x qualified!
2 x Starters ovce 3.místo
2 x Starters husy 2. a 4.místo

Jako třešničku na dortu se Dante stal prvním Šampionem speciálního závodu pro belgické ovčáky Belgian Shepherd's Herding CUP 2015!

K tomu všemu jsme se statečně zúčastnili jedničkového trialu pro borderkolie v Čelině, kde Dante ukázal svůj krásný outrun a kde jsme nasbírali spoustu zkušeností a motivace jak při závodě, tak při školení od nejlepších BOC trénérů v ČR.

S Dantem jsme absolvovali školení ASCA s Holanďankou Anneke de Jong a už sama jsem byla na školení také ASCA od Němky Sandry Zilch.

No a aby toho nebylo náhodou málo, splnili jsme náš úkol pro letošní rok a to učit se pracovat s rychlými ovcemi. Dante dostal jedinečnou možnost ochodit si své vlastní divoké stádečko Cigáj naší nové parťačky Jitky, které se úspěšně stalo naším hlavním tréninkovým stádem. A díky tomu se konečně Dante mohl opřít i do opravdické farmařiny a pomáhat při shánění ovcí při stříhání, třídění, očkování a hlavně přípravě oveček pro veškeré svěřence, kteří pod naším vedením začali letos poprvé na Rezavém kopci trénovat pasení se svými pejsky.

Zpět