!VÝSLEDKY! Dante získal 5. místo na FMBB 2013!

10.05.2013 16:44

V úterý 30.4.2013 jsme já a Dante společně s Team Leaderkou českého týmu Obedience Vilemínou Kracíkovou a jejími dvěma šampiony Dargem Novterpod a čivavákem Panem Králem Kasíkem vyrazili na týdenní závod ve Slovinském Koperu, na světový šampionát belgických ovčáků FMBB 2013! Po krátké seznamovací procházce se všechna psiska rychle sžila a cestovala spolu v prostorném kufru a poté spolu sdílela i bungalov, kde jsme byli ubytovaní. Po cestě, která nám díky povídání utekla jako voda, jsme se ubytovali ve výborném kempu vybraném Vilemínou, kde byli velice tolerantní ke psům, dokonce tam byla i psí pláž, kam jsme po závodech chodily hafany zrelaxovat. Dante byl z moře nadšený, vůbec mu nevadily vlny ani slaná voda a vesele aportoval svoji plovoucí žraločí ploutev a dokonce jsme si byli i společně zaplavat dál od břehu.

Hned druhý den po příjezdu jsme s Dantem nastupovali na trénink třídy OB-1. Ten byl příjemný a efektivní, i když bylo na mého pekelníka docela teplo. Překvapilo nás především to, že některé tými používaly při trénincích pamlsky, bičíky a další pomůcky, které by podle názoru některých lidí na závodě být neměly. Rozhodčí vaš neměli námitek.

Celkem ve třídě OB-1 soutěžilo devět týmů z několika různých států. První závodní den pro naši třídu byl čtvrtek. První kolo posuzoval belgický rozhodčí a přes vytrvalý déšť podal Dante moc pěkný výkon. Celkově jsme se s Dantem umístili ten den na páté pozici.

VIDEO 1. KOLA ZÁVODU ZDE!

Po jednodenní pauze, kdy jsme fandili u prvího kola Dargovi ve třídě OB-3, jsme nastoupili do druhého kola a zároveň finále závodu. Tentokrát posuzoval Italský rozhodčí a bylo to také znát na způsobu bodování. Ten den bylo opravdu velké teplo a Dante byl už za celý týden velmi unavený a proto jsem byla velmi překvapená a šťastná, když Dante splnil úplně všechny cviky zkoušky! S drobnými nepřesnostmi podal opět velmi pěkný výkon, který nás ten den poslal na šesté místo z toho dne.

VIDEO 2. KOLA ZÁVODU ZDE!

Celkově se Dante umístil na úžasném pátém místě!

Před námi se umístili tři švýcarští a jeden rakouský závodník a porazili jsme další dvě české závodnice, jednoho Itala a Němce! Dante dokázal, že všechny zkoušky, které společně zkládáme nejsou jen náhoda, že ho to moc baví a že jsme skutečný tým :)

FOTOGRAFIE Z FMBB 2013 V GALERII!

Děkuji ti Dante za krásný výkon a také za krásnou dovolenou. 

Zpět